Horváth Tűzvédelem Bt.
Navigáció
Felhasználók
» Online vendégek: 4

» Online tagok: 0

» Regisztráltak: 1
» Legújabb tag: Barell
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
A zsebünk bánhatja, ha nem tartjuk be a társasházra vonatkozó tűzvédelmi szabályokat
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján kell a társasházak tűzvédelmi szabályzatát, tűzvédelmi házirendjét elkészíteni. Írásban kell vezetni a ház tűzvédelmi berendezéseinek nyilvántartását, rendszereit, ellenőrzéseit, stb.

A tűzvédelmi bírsággal kapcsolatban az egyik legfontosabb változás, hogy amíg a korábbi években a tűzvédelmi hatóság mérlegelésére volt bízva a bírság kiszabása, addig a mostani előírás bizonyos pontokban kötelezővé teszi a büntetést a hatóság számára. Ez nekünk tízezrekbe, százezrekbe, de akár komoly milliókba is kerülhet. Az aktuális kormány rendelet meghatározza, hogy mely szabálytalanságok azok, amelyek esetén a tűzvédelmi bírság kiszabása kötelező, valamint megadja a büntetés minimális és maximális összegeit.

Azonnali kötelező bírság, például, a tűzoltókészülék készenlétben tartásának hiánya 50 000, még karbantartásának hiánya 30 000 jó magyar forintra rúg, de ha tüzet, vagy közvetlen tűzveszélyt idézünk elő, akkor a bírság már rögtön 3 000 000 forintra emelkedik.
Amennyiben a már említett dokumentumokat mi magunk készítjük el, nem pedig megfelelő végzettséggel rendelkező szakember, abban az esetben a tűzvédelmi dokumentáció jogosultság nélküli készítése, milliós bírságot von maga után!

Ne késlekedjen! Intézkedjen! Ezzel a saját, de akár ismerősei életét is megmentheti!
Kötelező ellenőrzések
A hatályos jogszabályok alapján, a kötelező ellenőrzések és felülvizsgálatok.
Az egyszerűség kedvéért színnel jelöltük azokat, melyekkel kapcsolatban fordulhatnak cégünkhöz!Társasházak tűzvédelme